Asfaltverharding

Asfaltverharding is één van de bekendste soort verhardingen. Het mengsel van asfalt bestaat uit minerale bestanddelen, zoals stenen, zand en vulstof, met een bitumineus bindmiddel. Asfaltverharding kenmerkt zicht daarnaast door de feiten dat het snel is aan te leggen en het vrijwel direct te gebruiken is.

Ook voor al uw grondverzetwerkzaamheden en terreininrichting , bent u bij ons aan het juiste adres.
Online vraag
Bel direct

Geschikte projecten

Wij als Gebr. van Breda kunnen asfaltverharding toepassen voor verschillende partijen en doeleinden.

Wanneer er aan asfaltverharding wordt gedacht denken wij al snel aan autowegen en fietspaden. Dit zijn zeker voorbeelden van projecten die wij kunnen uitvoeren voor lokale gemeenten en bouwaannemers.

Daarnaast kan asfaltverharding aangelegd worden voor bedrijven en particulieren. Het kan onder andere gebruikt worden voor opritten, parkeerplaatsen en overige ruimte rondom gebouwen. Wij leggen het asfalt netjes aan waarbij het effect van deze verharding zorgt voor een strakke en moderne uitstraling.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor de meer klassiekere bestrating, u kunt hier meer lezen over de mogelijkheden die wij u bieden bij deze dienst.

asfaltverharding Geschikte projecten

Werkwijze aanleggen asfalt

Asfaltverharding kan aangebracht worden op zand, een fundering of een al aangebrachte verhardingslaag. Een asfaltmachine zal zorgen dat de laag perfect wordt verspreid over de ondergrond. Er zal op het moment van aanbrengen worden gewerkt met asfalt tussen de 120 en 160 graden Celsius. Direct erna zorgt een wals dat het asfalt wordt verdicht. Nadat het Asfalt is afgekoeld kan het verkeer er gebruik van maken.

Werkwijze aanleggen asfalt

Levensduur asfalt

Het is van belang dat het asfalt dat wij aanbrengen gedurende de verwachte levensduur zijn functie blijft vervullen. Er zijn enkele factoren die invloed uitoefenen op het welzijn van het asfalt.

De eerste invloed is het weer. Door onder andere warmte, vorst en regen zal het asfalt zijn kwaliteit verliezen en verouderen. Daarnaast speelt de omgeving en belasting ook een grote rol bij de levensduur van het asfalt.

De gemiddelde levensduur van asfalt is niet direct te benoemen, er zijn namelijk verschillende soorten asfalt met elk een ander doel. Op een snelweg wordt er gebruik gemaakt van open asfaltbeton, voor minder verkeersgeluid en spatwater tijdens regen, dit asfalt gaat zo’n 11 jaar mee. Voor elk ander doel, met een stuk minder belasting, zal het asfalt jaren langer mee gaan.

Levensduur asfalt

Onderhoud

Naast dat asfaltverharding een redelijk lange levensduur heeft, is er ook weinig onderhoud nodig. Wanneer het asfalt op de juiste manier is aangebracht zal het onderhoud lage kosten met zich mee brengen.

Een beschadiging die zou kunnen ontstaan in asfalt is een scheur. Dit ontstaat, zoals bovenstaand is benoemd, door weersomstandigheden en belasting. Onderhoud is bij scheurvorming van belang. Zo wordt er voorkomen dat er grotere schade ontstaat, die gevaarlijke situaties zou kunnen opleveren. Scheurvorming in asfaltverharding is snel en goed op te lossen.

Onze projecten

Bent u benieuwd geworden naar wat Gebr. van Breda voor u kunt betekenen? Wij hebben vele voorbeelden om te tonen wat voor werk door ons wordt afgeleverd. Bekijk onze om een beeld te krijgen over de asfaltering en andere bestrating die wij hebben uitgevoerd.

Meer informatie

Heeft u vragen over de mogelijkheden van onze asfaltverharding neem dan contact met ons op.

Kijk hier wanneer u toch liever voor tegels gaat voor bijvoorbeeld uw oprit. Of ga terug naar de overzichtspagina van ons bestratingsbedrijf.