Machinaal banden stellen

Bestrating is niet af zonder het stellen van banden (ook wel opsluitbanden of trottoirbanden). Deze banden zijn de verhogingen die u ziet aan de zijkant van bestrate wegen. Omdat werken als stratenmaker ontzettend zwaar is werken we bij Gebroeders van Breda vaak machinaal, zo ook machinaal banden stellen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze stratenmakers zo min mogelijk fysieke klachten hebben.

Ook voor grondverzetwerkzaamheden kunt u terecht bij Gebr. van Breda.

Online vraag
Bel direct

Waarom heb je banden nodig?

Opsluitbanden zorgen ervoor dat gelegde bestrating niet de ruimte krijg om van elkaar weg te schuiven. Wanneer er voertuigen over de weg rijden geeft dit druk op de bestrating. Hierbij zal de bestrating naar buiten willen bewegen. Precies dit effect wordt tegengehouden door opsluitbanden te stellen aan de zijkanten van de weg. De bestrating heeft nu simpelweg geen ruimte om te verschuiven.

Voordelen machinaal banden stellen

Zoals eerder genoemd is een groot voordeel voor onze stratenmakers dat het hun werk verlicht. Maar natuurlijk heeft het niet alleen voordelen voor ons.

Machinaal banden stellen brengt ook vele voordelen mee voor u! Allereerst is het geschikt voor zeer grote oppervlakte. Wanneer grote oppervlakte handmatig gedaan zouden moeten worden zou dit ontzettend lang duren. Bovendien zou het dan verspreid moeten worden over meerdere periodes. Daarbij heeft u minder last van afsluitingen omdat het simpelweg sneller werkt. Het belangrijkste, er gaat geen kwaliteit verloren ten opzichte van handmatig banden stellen.Machinaal banden stellen - detail 1

Het totaalpakket

Gebroeders van Breda kan voor u niet alleen machinaal banden stellen, maar ook machinaal bestraten. Wanneer u een straat duurzaam wil laten bestraten of herstraten bent u bij ons aan het juiste adres.

Zo hebben wij in Geldermalsen de terreininrichting gedaan voor het MFC. Als onderdeel hiervan hebben wij ook machinaal banden gesteld. Dit voorkomt dat tegels weg of uit elkaar zakken.

Wij geven u graag advies

Gebroeders van Breda biedt ontzettend veel mogelijkheden, ook op dit gebied. Zo passen er bij elke soort bestrating andere afmetingen op het gebied van banden. Dit is geheel afhankelijk van de belasting van de bestrating en het oppervlak. Gebroeders van Breda helpt u graag bij het maken van de juiste beslissing!