Machinaal bestraten
Bestrating nu nog sneller en veiliger

Machinaal bestraten is meer dan stenen leggen. Trottoirbanden rooien en/of zetten en stoeptegels zetten of uithalen behoren ook tot machinale bestrating. Bij de Gebr. van Breda beschikken we over de juiste machines en gereedschappen voor het bestraten met machines. Daarbij hebben wij ook veel kennis en ruime ervaring op het gebied van machinaal bestraten. De hoge kwaliteit die wij leveren, komt onder andere hierdoor tot stand.

Door middel van het gebruik van machines bij bestraten kunnen wij zeer snel en efficiënt te werk gaan en kunnen ook grote oppervlakten snel bestraat worden. Machinale bestrating is dus ook de ideale oplossing voor spoedopdrachten die veel werk vereisen in een korte tijd. Gebr. van Breda is zeer betrouwbaar en haalt altijd zijn deadlines mede dankzij de mogelijkheid tot machinale bestrating.

U kunt bij Gebr. van Breda ook terecht voor grondverzet, wegenbouw en riolering voor uw project.

Online vraag
Bel direct

Wat is machinaal bestraten?

Machinaal straten maakt het bestraten van terreinen voor stratenmakers eenvoudiger. Door het gebruik van machines wordt het werk voor de stratenmakers lichter, omdat de bestrating niet meer met de hand aangepakt hoeft te worden. Volgens de wetgeving is het handmatig uitvoeren van straatwerk sinds 2010 ook in veel gevallen niet meer toegestaan. Alleen in bijzondere gevallen of in kleine ruimten is het nog toegestaan om handmatig straatwerk uit te voeren. Het gebruik van machines zorgt ervoor dat bestratingswerk niet alleen lichter maar ook sneller uitgevoerd kan worden, zonder dat de kwaliteit van de bestrating eronder te lijden heeft.

Machinaal bestraten - Wat is machinaal bestraten?

Hoe werkt machinaal bestraten?

Wanneer we een terrein machinaal gaan bestraten, zorgen we er eerst voor dat de ondergrond geschikt is voor het aan te leggen straatwerk. Wat betekent dat? Eigenlijk wil dat niet meer zeggen dan dat we ervoor zorgen dat de ondergrond het gewicht kan dragen dat het te verduren krijgt.

Als de ondergrond in orde gemaakt is, zorgen we ervoor dat de pallets met de bestrating langs het cunet neergezet worden. De bestrating wordt 'kant en klaar' aangeleverd op de pallets. Dat wil zeggen dat de bestrating al in het juiste verband op de pallets ligt.

Met de rol- of knikmops of kraan, waaraan een speciale klem bevestigd is, pakken we de bestrating op en leggen deze neer waar deze moet komen. Er hoeft dus niet meer met de hand gewerkt te worden. Bijkomend voordeel van bestraten met machines is dat we op deze manier grote oppervlakten in no-time kunnen bestraten. Gebr. van Breda helpt u van begin tot eind. Dus misschien bent u op zoek naar een partij die ook voor u de terreininrichting kan doen.

Machinaal bestraten - Tijdelijk Noodbruggen

Voordelen machinaal bestraten

  • Stratenmakers hoeven niet meer met de hand te werken
  • Kwaliteit die gelijk is aan handmatig werk
  • Geschikt voor zeer grote oppervlakten
  • Minder afsluitingen door sneller werk
  • Hergebruik oude materialen

Welke machines gebruiken we bij machinaal bestraten?

Shovel

We gebruiken een shovel eventueel om de bestaande bestrating weg te halen. Met een shovel kunnen we namelijk snel grote oppervlakten bestaande bestrating weghalen. De verwijderde bestrating kan later eventueel hergebruikt worden, dat is duurzamer en goedkoper. Daarna zorgen we ervoor dat de ondergrond klaar wordt gemaakt voor het aanleggen van de nieuwe bestrating.

Graafmachine

Met een graafmachine zorgen we ervoor dat de bestaande ondergrond weggehaald kan worden als de bestaande bestrating weggehaald is. In veel gevallen is het namelijk zo dat de ondergrond niet geschikt is voor nieuwe bestrating. De ondergrond zal dan opnieuw aangelegd moeten worden. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we in dit stadium de graafmachine ook gebruiken om nieuwe riolering aan te leggen.

Knikmops of rollmops

Wanneer de ondergrond klaargemaakt is voor de nieuwe bestrating, wordt de nieuwe bestrating naast het gegraven cunet gelegd. Deze bestrating wordt, in het juiste verband, op pallets opgestapeld per m2. Met de rollmops of knikmops, die een speciale klem heeft, wordt de bestrating per m2 neergelegd in het juiste verband. Bestrating hoeft met machinaal straten niet meer handmatig aangelegd te worden!

Kraan

Mocht het terrein niet goed bereikbaar zijn met een knikmops of rollmops, dan gebruiken we een kraan. De kraan gebruikt eenzelfde soort klem als de knikmops om de bestrating per m2 neer te leggen op de juiste plek.

Kostenindicatie per m2

Bij machinaal bestratingswerk is de hoeveelheid en bereikbaarheid heel kostenbepalend. We komen graag op locatie kijken om een passende offerte te maken. Dit is een geheel vrijblijvende offerte. Kosten zijn circa €15 tot €25 per m2 voor leveren en aanbrengen van standaard keiformaat stenen, dit is excl fundering, riolering, afwatering, goten en banden.



Machinaal bestraten voor uw project

Bestraten met behulpt van machines kan ook worden ingezet voor uw project. Vraagt u zich af wat wij als bestratingsbedrijf voor u kunnen betekenen? En bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag ons dan geheel vrijblijvend om meer informatie of een offerte op maat.

Breda bv - Machinaal bestraten