Bestrating parkeerplaats

De bestrating van de parkeerplaats is vaak de eerste blik van mensen op uw bedrijfspand of woning. Met de aanpak van Gebr. van Breda weet u zeker dat u jarenlang een prachtig strak bestrate parkeerterrein heeft. Wij kunnen uw parkeerplaats bestraten zodat u een stevige parkeerplaats heeft. Daarbij hebben we veel ervaring. In veel gevallen verzakt de parkeerplaats al na enige tijd dat deze gelegd is, omdat de grond onder de bestrating van de parkeerplaats niet de aandacht heeft gekregen die deze verdient en nodig heeft.

Daardoor krijgt het parkeerterrein al snel een slordig aanzien. Wij leggen de bestrating van uw parkeerplaats zo aan, dat deze nog jaren mee gaat. Hiervoor hebben we verschillende legverbanden. Zo weet u altijd zeker dat uw parkeerplaats het perfecte aanzien heeft.

Niet alleen voor de bestrating van uw parkeerplaats belt u bestratingsbedrijf Gebr. van Breda. Wij zijn er ook voor grondverzet, wegenbouw, riolering en terreininrichting voor uw project.

Online vraag
Bel direct

De aanpak bestrating parkeerplaats op een kaal terrein

Dat begint met het uitvoeren van grondverzet aan de ondergrond. Hierbij wordt een hoeveelheid grond uitgegraven of opgehoogd zodat de parkeerplaats gebouwd kan worden. We maken de ondergrond klaar door een cunet uit te graven van om en nabij 25 tot 30 cm diep.

Door middel van dit cunet zorgen we ervoor dat de ondergrond genoeg draagkracht heeft om alle auto’s te kunnen dragen die op de parkeerplaats komen te staan.

Voorbereiden van de ondergrond voor de parkeerplaatsen

Het is erg belangrijk om het geheel goed voor te bereiden. In veel gevallen wordt het onderste deel van de gegraven grond gevuld met gebroken puin. Dit doen we omdat gebroken puin de druk die van boven uitgeoefend wordt beter kan weerstaan dan alleen een zandlaag. Omdat parkeerplaatsen het gewicht van een groot aantal auto’s moet dragen, kiezen we er in veel gevallen voor om een puinlaag aan te leggen onder de zandlaag.

Tijdens het grondwerk kijken we ook naar de afwatering van het parkeerterrein. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Wanneer de ondergrond namelijk helemaal waterpas is, kan het water tijdens een harde regenbui niet weg. Om dit tegen te houden, zorgen we ervoor dat er altijd een afloop is van circa 1 à 2 centimeter per meter.

Tijdens het klaarmaken van de ondergrond, zorgen we er ook voor dat eventuele elektriciteitsbekabeling voor bijvoorbeeld lantaarns en/of riolering verwerkt wordt in de ondergrond.

Na deze werkzaamheden aan de grond is het tijd om de laatste laag aan te leggen bovenop de puinlaag. Deze laag bestaat uit een laag zand van grofweg 4 centimeter, het is nodig om deze een keer geheel goed af te trillen met een trilplaat om ervoor te zorgen dat ook deze laag niet verzakt.

Bestratingsbedrijf - Bestrating Parkeerplaats

Keuze van het type bestrating voor parkeerplaats

Er zijn veel verschillende soorten steen en patronen voor de bestrating van een parkeerplaats. We geven graag advies vanaf het ontwerp tot de juiste steen en patroon keuze. Uiteraard kunt u ook zelf een ontwerp van een patroon inbrengen. Wij helpen u dan graag bij het maken van de goede keuze op het gebied van stenen. Sommige stenen houden hun kleur immers langer dan anderen.

Stenen kunnen namelijk van anders worden qua kleur en daarom is het een duurzame uitkomst om voor een steen te gaan met een deklaag die kleurvast is. Vaak wordt er gekozen voor een gebakken steen die zijn kleur beter behoudt en minder snel slijt.

Twee mooie projecten die we al gedaan hebben, zijn “Bestrating parkeerplaats de Leilinden in Culemborg” en de “bestrating van een woning in Neerijnen”. Het project in Culemborg was een uniek project waarbij onze flexibiliteit goed naar voren kwam. Hier moest onder archeologisch toezicht gewerkt worden omdat de plek ooit een kerkhof is geweest. Daarom werd er laag voor laag gegraven. Wij hebben hier de fundering en riolering gelegd. Toen konden wij starten met het bestraten van de parkeerplaats zelf. Bij grote projecten kan er ook machinaal bestraat worden.

Bestratingsbedrijf - Bestrating Parkeerplaats

Afronden van de werkzaamheden aan de parkeerplaatsen

Dat doen we door ervoor te zorgen dat het wegdek voorzien wordt van markeringen (met een zo klein mogelijke afwijking), worden eventueel vakken voor bloemen aangelegd en worden andere versieringen aan het parkeerterrein aangelegd. Bovendien bieden wij ook de moelijkheid tot sierbestrating.

Dan is het bestraten af voor verdere inrichting. Zo leveren wij compleet bestrate parkeerplaatsen.

Uw eigen parkeerplaats laten bestraten? Neem contact op en samen bespreken we de mogelijkheden!

Bestratingsbedrijf - Bestrating Parkeerplaats

Aanpassen van een bestaande parkeerplaats

Wanneer een bestaande parkeerplaats nieuwe bestrating nodig heeft, kijken we eerst of de huidige ondergrond voldoet aan de standaarden die wij hieraan stellen. Zo kunnen we een jarenlang strak resultaat beloven dat mooi blijft liggen.

Wanneer de ondergrond nog niet geschikt is om de parkeerplaats op te leggen, gaan wij voor u de eerder genoemde stappen af. Zodat uw parkeerplaats goed en duurzaam gelegd wordt.

Wanneer we zien dat de ondergrond geschikt is om op door te leggen, halen we de bestrating en de zandlaag die er al ligt weg en voeren we dit af.

Als deze laag eenmaal weggehaald is en er een nieuwe zandlaag gelegd is, kunnen wij beginnen aan de bestrating van de parkeerplaats.

Meer informatie over bestrating parkeerplaats

Wenst u meer informatie over de bestrating van uw eigen parkeerplaats?
Neem contact op en samen bespreken we de mogelijkheden, wij adviseren u graag!

Terug naar de overzichtspagina van ons bestratingsbedrijf.