Bestrating parkeerplaats

De bestrating van de parkeerplaats is veelal het eerste aangezicht van uw bedrijfspand of woning. Met de aanpak van Gebr. van Breda weet u zeker dat u jarenlang een prachtig strak parkeerterrein heeft. In veel gevallen verzakt de parkeerplaats al enige tijd nadat deze aangelegd is, omdat de ondergrond van de bestrating van de parkeerplaats niet de aandacht heeft gekregen die deze verdient.

Daardoor krijgt het parkeerterrein al snel een onverzorgde uitstraling. Wij leggen de bestrating van uw parkeerplaats zo aan, dat deze nog jaren mee gaat. Zo weet u altijd zeker dat uw parkeerterrein de perfecte uitstraling heeft.

Bent u nieuwsgierig naar hoe we een parkeerplaats aanleggen, van kaal terrein tot compleet bestraat parkeerterrein? Lees dan verder!


De aanpak bestrating parkeerplaats op een kaal terrein

Dat begint met het uitvoeren van grondverzet aan de ondergrond. We zorgen ervoor dat de ondergrond klaargemaakt wordt, door een cunet uit te graven van ongeveer 25 tot 30 centimeter diep.

Door middel van dit cunet zorgen we ervoor dat de ondergrond voldoende draagkracht heeft om alle auto’s te kunnen dragen die op het parkeerterrein komen te staan.

Voorbereiden van de ondergrond voor de parkeerplaatsen

In veel gevallen wordt het onderste deel van de uitgegraven grond gevuld met gebroken puin. Dit doen we omdat gebroken puin de druk die van bovenaf uitgeoefend wordt beter kan weerstaan dan alleen een zandlaag. Omdat parkeerplaatsen het gewicht van een groot aantal auto’s moet dragen, kiezen we er in veel gevallen voor om een puinlaag aan te leggen onder de zandlaag.

Tijdens het grondwerk houden we ook rekening met de afwatering van het parkeerterrein. Wanneer de ondergrond namelijk helemaal waterpas is, kan het water tijdens een stevige regenbui niet weglopen. Om dit te voorkomen, zorgen we ervoor dat er altijd een afloop is van ongeveer 1 à 2 centimeter per meter.

Tijdens het voorbereiden van de ondergrond, zorgen we er ook voor dat eventuele elektriciteitsbekabeling voor bijvoorbeeld lantaarnpalen en/of riolering verwerkt wordt in de ondergrond.

Na deze grondwerkzaamheden is het tijd om de laatste laag aan te leggen bovenop de puinlaag. Deze laag bestaat uit een laag zand van ongeveer 4 centimeter, die een keer licht afgetrild wordt om ervoor te zorgen dat ook deze laag niet verzakt.

Bestratingsbedrijf - Bestrating Parkeerplaats

Keuze van het type bestrating

Er zijn vele opties in steensoorten en patronen voor de bestrating van een parkeerplaats. We adviseren graag vanaf het ontwerp tot de juiste steen en patroon/verband keuze.

Stenen kunnen namelijk van kleur veranderen en daarom is het een duurzame oplossing om voor een steen te gaan met een kleurvaste deklaag. Veelal wordt er gekozen voor een gebakken steen die zijn kleur beter behoudt en minder snel slijt.

Twee mooie voorbeeldprojecten zijn “Bestrating parkeerplaats de Leilinden in Culemborg” en de “bestrating van een woning in Neerijnen”. Bij grotere projecten kan er ook machinaal bestraat worden.

Bestratingsbedrijf - Bestrating Parkeerplaats

Afronden van de werkzaamheden aan de parkeerplaatsen

Dat doen we door ervoor te zorgen dat het wegdek voorzien wordt van markeringen (met een minimale afwijking), worden eventueel bloemvakken aangelegd en worden andere versieringen aan het parkeerterrein aangelegd.

Zo zorgen we ervoor dat de parkeerplaats compleet bestraat en klaar voor verdere inrichting afgeleverd wordt.

Uw eigen parkeerplaats laten bestraten? Neem contact op en samen bespreken we de mogelijkheden!

Bestratingsbedrijf - Bestrating Parkeerplaats

Aanpassen van een bestaande parkeerplaats

Wanneer een bestaande parkeerplaats nieuwe bestrating nodig heeft, bekijken we eerst of de huidige ondergrond voldoet aan de standaarden die wij stellen aan de ondergrond. Zo kunnen we een jarenlang strak eindresultaat beloven.

Wanneer we zien dat de ondergrond geschikt is om op door te leggen, halen we de bestrating en de zandlaag die er al ligt weg en voeren we af.

Als deze laag eenmaal weggehaald is en er een nieuwe zandlaag neergelegd is, kan aan de bestrating van de parkeerplaats begonnen worden.

Meer informatie

Wenst u meer informatie over de bestrating van uw eigen parkeerplaats?
Neem contact op en samen bespreken we de mogelijkheden!

Terug naar de overzichtspagina van ons bestratingsbedrijf.